Skip to content Skip to footer

LOCUL

O pandemie și o relocare mai târziu, ne-am decis să ne întoarcem din nou în 𝐏𝐚𝐫𝐜𝐮𝐥 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚𝐥. Locul care ne-a consacrat, în care am crescut 7 ani de zile, și pe care l-am redat întregii comunități clujene cu fiecare ediție. Ne întoarcem cu un concept pe care l-am mai avut în alți ani, dar pe care îl ducem la un alt nivel: 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐉𝐚𝐳𝐳 𝐢𝐧 𝐭𝐡𝐞 𝐏𝐚𝐫𝐤 𝐂𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭𝐢𝐨𝐧. Și ne dorim să fie unul dintre cele mai tari concursuri internaționale din Europa cu un format mai bun: trei zile de competiție cu trupe tinere din întreaga lume, premii pe măsură, trei headlineri care vor închide fiecare seară și multe activități care să aducă the old spirit of Jazz in the Park din nou în centrul orașului, toate cu acces gratuit.

CONCEPTUL

Credem că Jazz in the Park este un festival menit să schimbe mentalități. Credem că Jazz in the Park poate să scoată jazzul din categoria genurilor ’’inabordabile’’, a muzicilor care presupun inițiere și efort prealabil, și să-l plaseze într-un palier public mult mai abordabil și accesibil. Mai credem că Jazz in the Park poate să-și lase amprenta asupra spațiilor și oamenilor cu care interacționează, contrar efemerității care le caracterizează de la sine. 

Totodată, ne dorim ca Jazz in the Park să fie locul în care să ai parte de întâlniri reale, autentice, cu tine și cu cei din jur, să experimentezi stări și emoții noi, să-ți extinzi orizonturile muzicale și să îmbrățișezi libertatea de a fi, cu toată onestitatea implicită.

De ce un concurs?

De multe ori, primim propuneri de artiști pe care nu le putem onora. Pe de o parte, nu avem atât de multe poziții la festival, pe cât de mulți artiști buni sunt, iar pe de altă parte, suntem nevoiți la festival să aducem acele nume care atrag publicul. Viața ar fi mult mai simplă dacă tot ce ar conta ar fi calitatea muzicală!

Așa că încă din 2015, ne-am propus să facem un concurs dedicat artiștilor tineri, sub 35 de ani. Dorința noastră este să oferim un cadru în care trupele fără notorietate, dar cu mult talent, să se remarce și să-și facă un renume în rândul comunității noastre. Ultima ediție a concursului s-a ținut în 2019, iar în 2020, am fost nevoiți să anulăm.

Însă a venit momentul să ne reluăm bunele obiceiuri. În 2023, ne-am propus să facem unul din cele mai tari concursuri de Jazz din EUROPA:

 • Fiecare trupă finalistă va primi un onorariu garantat
 • Primele două trupe vor fi invitate automat și la festivalul nostru din Septembrie
 • Concursul se ține în locația care ne-a consacrat, Parcul Central

Vă invităm să descoperiți muzică și să susțineți tinerii să se dezvolte!

Istoric

Ediția din 2019:

 • Ultima ediție organizată în Parcul Central înainte de pandemie
 • 4 zile / 4 scene
 • 36 de concerte
 • 100.000 vizitatori

De reținut

 • Această ediție a luat premiul de Best Small Festival in Europe
 • Aici a cântat pentru prima dată la Cluj Marcus Miller
 • Ediția a însemnat un record absolut de audiență pentru noi

Lineup

Marcus Miller, Ghost Note, Delvon Lamarr Organ Trio, Judith Hill, Malox, Shai Maestro, Chassol, Noya Rao, Tiny Fingers, Alaska Snack Time, Iordache, Festen, Piano Hooligan and many more.

2019 – ultimul concurs Jazz in the Park

 • Iulius Parc
 • 1 scenă, 3 zile
 • Peste 100 de aplicanți, 16 finaliști
 • 15.000 vizitatori
 •  
DE REȚINUT 
 • A fost a V-a ediție a concursului
 • A fost prima ediție organizată ca un eveniment de sine stătător
 • Concursul a fost câștigat de formația poloneză Fraktale
LINEUP

In trio, Fraktale, Ikigai Collective, Grace Kim & the Skittles, Grey Paris, Jakub Paulski Trio, Ehun Ettud Trio, Project Connections, Nabou, Gypsy Jazz Trio Belgrade, Ming, Aleksandra Kutrepa Quartet, Szabo / Turchenova / Macecek, Sebestyen Patrik Quintet, Essential Notes, Jazzybit

Despre NOI

Organizația noastră se numește Fapte.

Fondată la Cluj-Napoca în 2012, Fapte organizează evenimente culturale cu impact în comunitate. Obiectivele noastre sunt promovarea artei, în special a muzicii, către publicul larg, resemnificarea spațiilor publice sau a spațiilor cu însemnătate dintr-un oraș, și, nu în ultimul rând, promovarea valorilor pozitive în jurul nostru. Credem mult în puterea evenimentelor de a modela o comunitate și iubim mult puterea muzicii de a uni oamenii, indiferent cât de diferiți sunt aceștia.

Proiectul nostru fanion este Jazz in the Park.

Pe lângă acesta, noi mai organizăm Music Gallery și Pop-up Jazz Club. De asemenea, mai lucrăm câteodată și cu clienți externi. Știm să facem orice în domeniul evenimentelor și ne băgăm cu încredere la proiecte de BtL, activări în cadrul festivalurilor, materiale de prezentare, atragere de sponsorizări, strategii de crowdfunding și multe altele.

Provoacă-ne cu un mail la adresa: [email protected]!

Găsești mai jos niște linkuri către proiectele noastre:

Go to Top

Abonează-te la newsletter

ȘI PRIMEȘTI UN VOUCHER DE 10% REDUCERE
PENTRU ABONAMENT

Festivalul Jazz in The Park