Skip to content Skip to footer

Despre Parcul Central

Parcul Central este o oază verde în mijlocul Clujului.

Măsoară aproximativ 1 kilometru lungime și vreo 13 hectare ca suprafață. Începe de la stadionul Cluj Arena și se termină la Opera Maghiară. Câteva sute de copaci, de tot felul de soiuri, asigură falnic umbra în zilele călduroase. Mulți copaci au o vârstă impresionantă, peste 120 de ani, însă niciunul din ei nu a văzut ceva mai frumos decât Jazz in the Park.

Jazz in the Park e Parcul Central. Și Parcul Central e Jazz in the Park!

Lacul Chios este nu doar un loc frumos de poze, dar aici te poți plimba cu barca vara. Lacul este și casă pentru câteva zeci de rațe și lebede.

În inima Parcului, găsim Clădirea Casino, o veche clădire a orașului, renovată la început de 2010 și transformată în centru de artă contemporană. Tot în parc, găsim o clădire mereu închisă – e atelierul de pictură a Universității de Artă și Design, care își deschide porțile la noi la festival.

E cel mai frumos loc din oraș. Și e în egală măsură, al nostru, al tuturor.

În 2013 am debutat aici cu Jazz in the Park. Într-o vreme în care nu aveai voie să calci pe iarbă sau să vii cu câinele în parc. Dar festivalul i-a redat aceste drepturi locului. Iar în schimb, locul ne-a consacrat, ne-a făcut cine suntem.

Go to Top

Abonează-te la newsletter

ȘI PRIMEȘTI UN VOUCHER DE 10% REDUCERE
PENTRU ABONAMENT

Festivalul Jazz in The Park