Skip to content Skip to footer

Fondul Jazz in the Park

Un concept simplu, dar de mare importanță. Un gest capabil să unească o comunitate. Un bilet opțional care transcende efemeritatea unui festival, transformându-l într-o sărbătoare comunitară și un exercițiu de spirit civic.

Iată povestea inițiativei noastre:

În 2015, Jazz in the Park ajungea la a treia ediție și devenise deja unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din România, nu doar de jazz. Accesul era liber. Nu ne-am regretat niciodată decizia, dar ne-am dat seama că dacă doar un sfert din participanți ar cumpăra un bilet, am putea strânge o sumă considerabilă de bani. Așa că am decis să încercăm ceva nou.

Așa s-a născut biletul neobligatoriu. Cei care doreau să ne susțină puteau cumpăra un bilet la un preț simbolic (10 lei pe atunci) și primeau în schimb o brățară simbolică de acces, asemănătoare cu cele de la festivalurile cu bilet obligatoriu. Am decis ca banii strânși să nu fie folosiți pentru festival. Avem sponsori generoși, știm cum să scriem finanțări și să ne gestionăm resursele. Așadar, am hotărât ca, așa cum participanții aleg să facă un gest frumos cumpărând un bilet neobligatoriu, și noi să alegem să facem fapte bune cu acești bani.

De-a lungul timpului, am oferit burse pentru muzicieni, am sprijinit trupe în turnee, am finanțat proiecte culturale locale și am răspuns nevoilor artiștilor care ne-au cerut ajutorul. Aici s-au dus banii comunității. În 5 ani (2015 – 2019), am strâns aproximativ 100.000 EUR de la peste 20.000 de donatori și am finanțat peste 30 de proiecte și burse.

Mai important decât banii strânși, acest fond a consolidat și mai mult comunitatea Jazz in the Park. Imaginați-vă: un festival gratuit, accesibil tuturor, unde participanții ALEG să doneze pentru a sprijini inițiative noi sau pentru a oferi tinerilor muzicieni oportunități de dezvoltare. Acest mecanism transformă Jazz in the Park într-o sărbătoare care aduce schimbări pozitive în comunitate.

Pandemia a schimbat multe lucruri, dar acum, în 2024, am decis să reluăm acest proiect, deoarece simbolic, era unul dintre aspectele care făceau Jazz in the Park unic în România, poate chiar în lume.

Revenim cu biletul neobligatoriu. Prețul acestuia va fi de 30 de lei, iar în schimbul achiziționării, veți primi o brățară simbolică de acces, ca și până acum. Și, desigur, vă veți putea bucura de cea mai frumoasă ediție de concurs de până acum! Pentru a face lucrurile și mai interesante, sponsorii noștri vor susține fondul oferind premii cumpărătorilor. Astfel, dacă achiziționați un bilet, veți participa la o tombolă amuzantă, de unde puteți pleca acasă cu căști, un pick-up sau alte echipamente muzicale deosebite!

Anul acesta, banii strânși vor fi folosiți pentru cea mai curajoasă inițiativă a noastră de până acum. Ne-am luat inima în dinți și ne-am decis să deschidem primul club de Jazz din istoria orașului Cluj-Napoca! Am luat un spațiu special din oraș, un fost cinematograf și acum suntem în curs de amenajare cu el. Locul se va numi Edison, în cinstea destinației originale a clădirii, dar și în cinstea lui T. Edison, care a inventat fonograful. Aici vom face programe pentru artiști, vom promova trupele tinere și vom contribui la agenda culturală a orașului cu multe concerte pe tot parcursul anului. O să vă zicem mai multe despre acest loc după ce trece evenimentul nostru. Însă până atunci, am vrut să vă spunem că-l facem și că avem nevoie de sprijinul comunității ca acest loc să existe!

Fii parte din comunitatea Jazz in the Park! Cumpără un bilet neobligatoriu!

Go to Top

Abonează-te la newsletter

ȘI PRIMEȘTI UN VOUCHER DE 10% REDUCERE
PENTRU ABONAMENT