Skip to content Skip to footer

Fă cunoștință cu juriul Jazz in the Park Competition 2024

Ca-n fiecare an, am ales un juriu independent de noi (echipa de organizare), pentru a ne asigura de obiectivismul concursului. Ei vor juriza în baza a 5 criterii:

 • Coeziunea trupei
 • Calitatea interpretării
 • Conexiunea cu publicul
 • Originalitatea compozițiilor
 • Adaptarea trupelor la regulile festivalului

Trupele concurează pentru următoarele premii:

 • Locul 1: 5.000 EUR + invitația de a susține un concert plătit la festivalul Jazz in the Park în septembrie + invitația de a susține concertul de închidere de la ediția următoare a concursului
 • Locul 2: 3.000 EUR 
 • Locul 3: 1.000 EUR
 • Cea mai bună trupă românească: 1.000 EUR
 • Cea mai bună compoziție: 500 EUR
 • Premiul publicului: echipamente muzicale oferite de  partenerii competiției.
 • Mențiuni speciale, acordate muzicienilor care se remarcă: 3 X 500 EUR

De menționat că toate trupele finaliste au primit deja un onorariu garantat de 1.000 EUR și un buget de transport pentru a ajunge la festival de încă 1.000 EUR.

Acestea fiind spuse, haideți, faceți cunoștință cu juriul:

Elena Mîndru: Vocalista și compozitoarea Elena Mîndru este astăzi una dintre cele mai valoroase reprezentante ale jazzului european. Originară din România și locuind în Finlanda, Elena Mîndru și-a dezvoltat o carieră internațională, încântând publicurile din întreaga lume ca solistă alături de orchestre simfonice și big band-uri, precum și alături de propria sa formație. Elena a concertat la Jazz in the Park în 2022 și de atunci a intrat în comunitatea Jazz in the Park. Anul acesta a acceptat invitația noastră de a fi parte din juriu, dar și de a susține un concert în încheierea serii de 5 iulie.

Bogdan Roșca-Zasmencu: în prezent director la Radio Cluj, Bogdan Roșca este jurnalist de radio de aproape 30 de ani. Pasionat de jazz, el este printre ultimii DJ de radio care realizeaza o emisiune de jazz de pe discuri de vinil. Bogdan este cunoscut pentru colecția sa de discuri și ramane un prieten apropiat al festivalului nostru, pe care-l promovează necondiționat de mai bine de 7 ani și  unde a debutat si ca DJ cu un set in 2022.

Teodor Pop: este liderul și pianistul formației JazzyBIT din Timișoara. S-a îndrăgostit de pian la vârsta fragedă de 4 ani și a studiat muzica clasică până la vârsta de 14 ani, când s-a alăturat cursurilor de jazz de la Școala Populară de Artă Francisc Hubic din Oradea. A continuat să cânte jazz, rock și blues în mai multe proiecte după ce s-a mutat la Timișoara pentru studii universitare. În 2011, a înființat formația JazzyBIT împreună cu Mihai Moldoveanu și Szabo Csongor Zsolt, care în timp a devenit poate cea mai cunoscută trupă românească de Jazz în lume, datorită celor peste 300 de concerte susținute în peste 30 de țări de pe 3 continente.

Horea Marc: este stage managerul Jazz in the Park încă de la începuturile festivalului. Experiența sa în organizarea de evenimente și muzică a contribuit la modelarea concursului pe care-l vedem acum. A absolvit Academia de Muzică “Gheorghe Dima”, specializându-se în percuție. Împreună cu echipa Jazz in the Park, a organizat peste 500 de concerte și a avut ocazia să lucreze cu unii din cei mai importanți muzicieni de jazz din lume. El este și președintele juriului.

Niciodată juriul nu a avut o misiune atât de dificilă ca acum. Am avut peste 240 de trupe înscrise, iar finala se anunță foarte echilibrată și dificil de jurizat. 

Cine e preferatul tău?

Ne vedem la concurs! 5-7 iulie, Parcul Central din Cluj-Napoca. Intrarea este liberă!a

Go to Top

Abonează-te la newsletter

ȘI PRIMEȘTI UN VOUCHER DE 10% REDUCERE
PENTRU ABONAMENT