Skip to content Skip to footer

10 linkuri de Youtube care m-au făcut să iubesc Jazzul

Salut! Alin la butoane. Ca orice om pe lumea asta, atunci când vine ziua mea, am obișnuința să mă gândesc la cele întâmplate, la ce amintiri noi mi-am mai făcut în ultimul an, la ce cunoștințe am mai acumulat. Așa, ca un test din școală la final de capitol (mi-am adus aminte și de alea).

Ca orice ”bătrân” care se respectă, prima iubire mereu va rămâne Youtube-ul. Sincer, dacă nu era YT, poate că nu ajungeam în evenimente și probabil că Jazz in the Park nu ar fi existat. Era iarna lui 2010, când descopeream concerte live pe net și atât de multe am ascultat încât m-am decis că și eu vreau să fac asta în viață.

Așa că m-am gândit că, odată cu ziua mea, să fac o mică selecție tribut Youtube, cu 10 live-uri cu jazziști care m-au apropiat de muzica asta, m-au inspirat și m-au educat. Nu sunt (doar) artiști cu care am lucrat. Unii au fost la competitorii noștri, pe alții i-am avut, ia pe alții nu mă las până nu-i vom aduce măcar odată și la noi.  Nu e un top, e o ordine aleatorie. Nu sunt preferatele mele 10. Sunt 10 care-mi vin acum aminte cu bucurie. Dacă aveți plăcerea și timpul, ascultați un pic fiindcă o să vă placă. 

Am o singură regulă: când ascultați, faceți-o pe bune: nu faceți altceva, uitați-vă și la videoclip, că de aia am ales live-uri. Here goes:

Isfar Sarabski Quartet – 2019 @ Jazzahead (dacă nu aveți răbdare să vă uitați la tot concertul, uitați-vă măcar de la 39:45 până la 47:ceva)

Hiromi – 2010 @ Jazz Marciac

The Yussef Dayes Experience – 2023 @ Joshua Tree

 

Robert Glasper Trio – 2015 @ Capitol records

The Ruff Pack – 2013 @ Mono HQ

Alicia Keys – 2020 @ Tiny Desk

Jojo Mayer & Nerve – 2015 @ Somewhere in EU

Jon Batiste – 2020 @ Jazz night in America

Alfa Mist – 2017 @ Mahogany Sessions

Cymande – 2016 @ Los Angeles

Bucurați-vă de audiție și vizionare! Sper să vă placă. Mai am sute pe care nu le-am pus aici și cumva mă simt prost acum :).  Poate vă faceți și voi topul. Sunt convins că-l aveți. Mulțumesc, YT, pentru momentele minunate. Îmi fac cont premium.

Go to Top

Abonează-te la newsletter

ȘI PRIMEȘTI UN VOUCHER DE 10% REDUCERE
PENTRU ABONAMENT

Competiția Jazz in The Park