Skip to content Skip to footer

#Ascultă

Cuvântul “ascultă” are o semnificație foarte puternică pentru noi. E mai degrabă un manifest, decât un motto sau un #hashtag. 

Pe de o parte, “ascultă” face referire directă la muzică. E un îndemn adresat tuturor să dea o șansă muzicii noastre, dar în general, tuturor artiștilor care produc muzică. Pe de altă parte, e un îndemn cu privire la modul în care trăim viața. În viață, sunt multe lucruri noi de învățat, de descoperit, de trăit, doar că e greu să le înveți pe toate și atunci e atât de important să avem încredere în alții și să învățăm unii de la alții ca am mai descoperit. 

Aceste două mari perspective se regăsesc mult în Jazz in the Park. 

Noi niciodată nu am vrut să transmitem că Jazz-ul este singura cale, sau că e cel mai important gen. Însă vrem mult să transmitem că Jazz-ul ascunde bogății imense: muzica profundă, inspirație pentru alte genuri muzicale, artiști care au inovat nu doar în muzică, ci și în viață. Să asculți Jazz nu înseamnă să renegi alte genuri. Ba din contră, înseamnă să descoperi tot mai multe genuri și tot mai multe sunete. Uite, dacă Rock-ul ne face să ne simțim liberi, sau dacă pe muzica EDM refulăm, pe muzica Jazz e bine să faci introspecție. Să gândești, să planifici, să te relaxezi, să analizezi. Poate de aceea e mai complexă. Fiindcă gânditul este ceva complex și toți o facem. 

Noi nu am ales Jazz-ul ca modalitate de exprimare. A fost ca o chemare, parcă el ne-a ales pe noi. Noi nu am plecat de la muzică, ci de la ideea de a crea un univers plin de valori și mesaje. Jazz-ul s-a potrivit cel mai bine. 

Migrând de la muzică la viață, Jazz in the Park e o mică replică a modului în care noi vrem să vedem lumea. Vrem ca oricine să fie binevenit, vrem ca pentru fiecare din voi să însemne ceva experiența de a participa. Vrem ca în festival să se regăsească ce-i mai bun din lumea noastră: de la cafeaua pe care o bei, la locul în care ne adunăm și lumea cu care te întâlnești. 

Sigur, am făcut și facem și greșeli pe parcurs. Dar ele fac parte din viață. Nu le renegăm, nu ne jenăm de ele, ci mai degrabă ne concentrăm pe cum reacționăm. Fiindcă nu vrem să credeți despre noi că suntem cei mai buni. Vrem doar să simțiți că ne pasă.

Jazz in the Park este despre introspecție.

Jazz in the Park este despre a fi mai bun.

Jazz in the Park este despre a descoperi ce nu știm și despre a înțelege ce nu înțelegem.

Vrem să pleci de la noi inspirat.

Toată lumea e binevenită să participe. Trebuie doar să accepți provocarea și să asculți.

Măcar de 2 ori pe an. :)

Go to Top

Abonează-te la newsletter

ȘI PRIMEȘTI UN VOUCHER DE 10% REDUCERE
PENTRU ABONAMENT

Competiția Jazz in The Park