Skip to content Skip to footer

Proiecție de film Cymande

Aducem pentru prima dată un film al unei trupe care va cânta în festival! 

 “The Story of Cymande: Getting it Back” 

Pentru prima dată în România, documentarul celei mai samplate trupe din istorie: CYMANDE, ajunge în Cluj-Napoca. Împreună cu  BRD Groupe Société Générale aducem filmul la Cinema Victoria pe 17 mai 2024, la ora 19:30.

🎟️ Bilete aici: https://www.cinemavictoria.ro/movie/premiera-nationala-the-story-of-cymande-getting-it-back-jazz-in-the-park-2024/

Înainte să-i asculți live în Parcul Etnografic pe 31 august, vino să le afli povestea în cinema! Te anunțăm de pe acum că traseul lor nu a fost unul ușor, dar finalul e cu siguranță unul fericit. 

După proiecție ne reîntâlnim în foaier pentru o mică petrecere care să servească drept teasing pentru festival. 

Abonamente Jazz in the Park aici: https://jazzinthepark.iabilet.ro/

Despre documentar 📽️

Numele trupei Cymande înseamnă Peace & Unity, valorile pentru care ei militează. În ’71 au fost auziți pentru prima dată de un producător care a avut mare încredere în muzica lor, urmând ca în ’72 să scoată primul lor album. Au cântat în deschiderea lui Al Green, fiind prima trupă din UK care a cântat în Apollo Theater în NYC – cea mai apreciată sală din SUA, ajungând în TOP 20 în America, iar în ’73 au ieșit cu cel de-al doilea album și cu un turneu de succes în SUA.

La întoarcerea acasă în ‘74, în Marea Britanie, au avut de suferit din cauza rasismului, așa că și-au oprit activitatea. Toții membrii trupei s-au întors la joburile pe care le aveau înainte, unii din ei lucrând ca avocați sau electricieni. Între timp, muzica lor a fost folosită de mulți artiști, iar în 2014, datorită cererii publicului, Cymande și-a reluat din nou activitatea, doar că într-o formă redusă cu 5 membri – doi dintre ei decedaseră.

40 de ani mai târziu s-au hotărât să se reîntoarcă și au trecut alți zece până când și-au lansat propriul documentar “Getting It Back: The Story of Cymande”.

You feel it more than you hear it.” – Khruangbin

Everyone who loves music should watch this.”

Their music was strong enough not to die.

They changed music for me, and if you hear them, they will change it for you. I guarantee.

🔊 Am pregătit de ascultat un playlist făcut de noi:

https://spoti.fi/3VZIb7V

Go to Top

Abonează-te la newsletter

ȘI PRIMEȘTI UN VOUCHER DE 10% REDUCERE
PENTRU ABONAMENT

Competiția Jazz in The Park