Despre Parcul Etnografic
Parcul Etnografic, sau popular numit „Muzeul Satului” din Cluj-Napoca a fost înființat în 1929 de Romulus Vuia și este primul parc de acest fel din țară. Iar locul parcă e rupt din povești.
Majoritatea caselor expuse în parc sunt donate și culese de peste tot din Transilvania și în jurul lor parcă plutește un farmec aparte. Nu te uiți la ele ca la exponate, ci simți respectul și grija pe care le simți atunci când chiar intri la cineva în casă. Simți că au fost locuite, apreciate și îngrijite.
Intrarea în parc este însăși un drum inițiatic, care te pregătește și te face să muncești un pic ca să ajungi acolo unde îți dorești. Odată intrat aici, te îmbie mirosul de iarbă cosită, dar și acea stare de parcă ești în vacanță.
Trei biserici se înalță și servesc drept repere în acest sat ascuns în mijlocului unui oraș aglomerat. Poate că nu s-a inventat încă mașina care călătorește în timp. Însă sigur acest loc face ca timpul să se oprească.
Suntem onorați să facem un festival aici. Transformăm fiecare curte într-o atracție specială. Ascundem scene în șure și pregătim ateliere în livezile din micul nostru sat. Iar lângă biserici, înălțăm două scene mari, menite să onoreze muzica pe care o promovăm.
Jazz in the Park este ca un basm. Și multe se datorează acestui loc.Mai multe informații despre parc găsiți pe site-ul Muzeului Etnografic.