Skip to content Skip to footer

ELENA MÎNDRU

Vocalista și compozitoarea Elena Mîndru este astăzi una dintre cele mai valoroase reprezentante ale jazzului european. Originară din România și locuind în Finlanda,

Elena Mîndru și-a dezvoltat o carieră  internațională, încântând publicurile din întreaga lume ca solistă alături de orchestre simfonice și big band-uri, precum și alături de propria sa formație.

Muzica lui Elena Mîndru transcende granițele, îmbinând jazz-ul cu elemente de muzică folk și world. Colaborând cu pianistul Tuomas J. Turunen, ea creează compoziții care au ca teme speranța și conștientizarea ecologică. A lansat până în prezent 6 albume:

Romanian Christmas Stories (2012), Evening in Romania (2014), Quartphonic (2016), Folkloric Moods (2019), Hope (2021), Hybrid (2022). În ultimii 20 de ani, a susținut peste 500 de concerte în Statele Unite, Franța, Olanda, Danemarca, Suedia, Estonia, Belarus, Ungaria, Slovacia, Elveția, Lituania, Moldova și România.

Elena a câștigat numeroase premii, inclusiv prestigiosul Montreux Jazz Voice
Competition în 2012, sub conducerea legendarului producător Quincy Jones.
Pe lângă cariera muzicală ca interpret și compozitor, Elena Mîndru este doctorandă a
Departamentului de Jazz al Academiei Sibelius și este director executiv al Oulu Music Festival din Finlanda. Prin cariera ei polivalentă Elena Mîndru este o ambasadoare culturală, construind punți între culturi și inspirând publicul din întreaga lume.

Elena Mîndru, voce
Tuomas J. Turunen, pian
Oskari Siirtola, contrabas
Jonatan Sarikoski, tobe

Go to Top

Abonează-te la newsletter

ȘI PRIMEȘTI UN VOUCHER DE 10% REDUCERE
PENTRU ABONAMENT

Festivalul Jazz in The Park