Skip to content Skip to footer

Nausyqa

Antonio Todisco (chitară/navă spațială), Pedro Nobre (tobe), Miguel Valente (saxofon), Jelle Willems (pian), Richard Nacinelli (bas)

Muzică puternică, atmosferică și dramatică, cu contribuții individuale excelente (Peter Slavid, UK) – 2020

În 2019, Conservatorium van Amsterdam a reunit acești șase muzicieni din Portugalia, Spania, Italia și Țările de Jos, care au realizat că împărtășesc dorința de a avea un spațiu muzical în care să exploreze și să creeze în propriul lor mod. A fost un an în care și-au perfecționat sunetul lor unic, o combinație omogenă de coloane sonore de film (da, inclusiv “Nausicaa și valea vântului” de Hayao Miyazaki este în repertoriu), muzică electronică, post-rock și elementul de improvizație și interacțiune al jazz-ului contemporan. Această amestecătură organică de stiluri le-a conferit un sunet live puternic, cu ritmuri captivante, melodii evocatoare și improvizații visceral și tensionate, o combinație care a purtat ascultătorii într-o călătorie memorabilă în fiecare interpretare.

De la înființare, NAUSYQA a câștigat mai multe premii: locul al doilea în competiția de jazz 7Virtual Jazz Competition (2021), Premiul Denise Janah în Grachtencompetition (2022), locul al doilea în competiția Keep an Eye Awards (2022) și locul întâi în competiția Laren Jazz (2022). De asemenea, au susținut concerte la Injazz, Jazz in Duketown și Amarte Studio Concerts (2021), Bimhuis, Concertgebouw, precum și la prezentarea Young Jazz Ahead în Jazz Club Minden (2022). În prezent lucrează la albumul lor de debut, care va fi lansat sub labelul Wicket Wax.

Go to Top

Abonează-te la newsletter

ȘI PRIMEȘTI UN VOUCHER DE 10% REDUCERE
PENTRU ABONAMENT